Workshops

Workshop vrolijke rokjes naaien

Tijdens deze workshop maak je een vrolijk rokje met acht stofjes. Ik neem allerlei bonte, vrolijk bedrukte stoffen en effen stoffen mee. Je mag natuurlijk zelf ook (restjes) tricot stof meenemen.

De rokjes zijn te maken in maat 74 t/m 164. Deze workshop is geschikt voor iedereen: van beginner tot gevorderd. Je hoeft nog geen ervaring met naaien te hebben. Tijdens de workshop leer je hoe je het patroon overneemt, hoe je de stoffen moet knippen en hoe je het rokje in elkaar moet naaien.

Meet van tevoren het kind op, zodat je weet welke maat je wilt gaan maken. Het rokje is te maken in verschillende lengtes. Meet van tevoren vanaf de taille hoe lang je het rokje ongeveer wilt maken. Of neem een passend rokje mee, dan meten we het tijdens de workshop op.

Kindermaten:

Maat in cm 98 104 110 116 122 128 134 140 146 152 158 164
Taillewijdte in cm 52 53 54 55 57 58 60 61 63 64 66 67

Babymaten:

Maat in cm 38 44 50 56 62 68 74 80 86 92
Taillewijdte in cm 37 39 41 42 43 44 46 48 50 51

Locatie:      de Fallaetzaal in Brede School de Drait        Flevo 190, 9204 JT Drachten (of op een eigen locatie)

Datum:

Nog te bepalen. Heb je interesse in deze workshop? Neem dan contact op via info@studiojessie.nl . Geef door op welke dag en welk tijdstip je graag een workshop zou willen volgen. Het is mogelijk op maandagochtend en woensdagochtend of een avond door de week. Bij minimaal 4 deelnemers gaat de workshop door.

Kosten:   35 euro inclusief 2x koffie/thee en alle materialen. Ben je vlot klaar en wil je nog een rokje maken? Dan betaal je voor het tweede rokje 6,50 euro aan materiaalkosten.

Meenemen: naaimachine of lockmachine. Neem voor de naaimachine een doosje tricot/stretch naalden mee en een stretch tweelingnaald. Zorg er wel voor dat je weet hoe je naaimachine werkt. Ik ben geen naaimachinemonteur :).

Tijdens de workshop kun je ook gebruik maken van twee lockmachines. Deze moet je eventueel delen met andere deelnemers. De zoom van de rok kun je tijdens de workshop naaien met een coverlockmachine.

Wil je graag een keer een vrolijk rokje maken? Neem dan contact op met Studio Jessie om een datum te bepalen. Bij minimaal 4 deelnemers gaat de workshop door. Dus je kunt zelf ook een groepje samenstellen.

rokje, vrolijk, workshop, drachten, naailes, naaien, rok, naailessen, babyshower,

 

rok, naaien, naailes, creatief, creatieve workshop, drachten, crea café, rokjes, vrolijk, vrolijke rokjes, naailessen, babyshower

Workshop babylegging naaien

Tijdens deze workshop maak je een babylegging. Ik neem allerlei tricot stofjes mee. Natuurlijk mag je ook zelf een stofje meenemen. De babybroekjes zijn te maken in maat 38 (prematuur) tot en met maat 92 (dreumes/peuter).

Maat in cm 38 44 50 56 62 68 74 80 86 92
Taillewijdte in cm 37 39 41 42 43 44 46 48 50 51
Binnenbeenlengte in cm 12 14 16 18 20 22 25 28 31 34

Deze workshop is geschikt voor iedereen: van beginner tot gevorderd. Je hoeft nog geen ervaring met naaien te hebben. Tijdens de workshop leer je hoe je het patroon overneemt, hoe je de stoffen moet knippen en hoe je de legging in elkaar moet naaien.

Locatie:      de Fallaetzaal in Brede School de Drait        Flevo 190, 9204 JT Drachten (of op een eigen locatie).

Datum:

Nog te bepalen. Heb je interesse in deze workshop? Neem dan contact op via info@studiojessie.nl . Geef door op welke dag en welk tijdstip je graag een workshop zou willen volgen. Het is mogelijk op maandagochtend en woensdagochtend of een avond door de week. Bij minimaal 4 deelnemers gaat de workshop door.

Kosten:   35 euro inclusief 2x koffie/thee en alle materialen. Ben je vlot klaar en wil je nog een legging maken? Dan betaal je voor de tweede legging 6,50 euro aan materiaalkosten.

Meenemen: naaimachine of lockmachine. Neem voor de naaimachine een doosje tricot/stretch naalden mee en een stretch tweelingnaald. Zorg er wel voor dat je weet hoe je naaimachine werkt. Ik ben geen naaimachinemonteur :).

Tijdens de workshop kun je ook gebruik maken van twee lockmachines. Deze moet je eventueel delen met andere deelnemers.

Wil je graag een keer een babylegging maken? Neem dan contact op met Studio Jessie om een datum te bepalen. Bij minimaal 4 deelnemers gaat de workshop door. Dus je kunt zelf ook een groepje samenstellen. Leuk voor je baby, kleinkind, neefje, nichtje of als kraamcadeau.
Dit is ook een leuke activiteit voor een babyshower. Ik kom graag langs, zodat iedereen een leuk broekje kan naaien.

babybroekje, babylegging, babyshower, workshop, creatief, drachten, naailes, naailessen, workshops Drachten, Friesland, babybroekje, babylegging, babyshower, workshop, creatief, drachten, naailes, Friesland, naailessen, babybroekje, babylegging, babyshower, workshop, creatief, drachten, naailes, Friesland, naailessenfriesland, drachten, naailessen, naailes, creatief, workshop, babyshower, legging, babykleding, prematuurprematuur, kleren, babyshower, babykleding, newborn, drachten, workshops, creatief, friesland, workshop, crea cafe, naailes, naailessen

Naailessen voor beginners

Heb je al jaren een naaimachine, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Durf je het niet alleen aan? Wil je leren om babykleding of kinderkleding te maken? Of eenvoudige kleren voor volwassenen? Daar kan ik je bij helpen. Ik naai al jaren mijn eigen kleding en de kleding voor mijn kinderen, soms ook iets voor mijn vriend (overhemd, trui, boxershort). Ik heb naailessen gevolgd en ik heb patroontekenen voor kinderen (en rokken voor volwassenen) leren tekenen bij een patroontekencursus. Ik ben niet gediplomeerd naaidocent, maar ik kan beginners zeker helpen.

Je werkt tijdens de lessen aan je eigen projecten. Jij mag zelf weten wat je wilt maken. Neem je eigen patroon, stof, materialen en naaimachine mee.

Wat leer je?:

 • Patronen overnemen en knippen.
 • Met de naaimachine werken (en eventueel lockmachine).
 • Een kledingstuk in elkaar zetten.

Wat zijn leuke patronen om mee te beginnen?:

 • Naaipatronen van Studio Jessie
 • Naaipatronen van (aff) Sofilantjes
 • Patronen uit de tijdschriften Ottobre kids of Ottobre Woman, Knipmode of Knippie
 • Naaipatronen van Farbenmix, Lillestoff, Minicrea,

De naailessen duren 2,5 uur en zijn inclusief thee/koffie.

Dagen:

 • Maandagochtend van 9:00 tot 11:30 uur.
 • Woensdagochtend van 9:00 tot 11:30 uur.
 • En nog te bepalen avond van 19:15 tot 21:45 uur.

Wil je graag naailessen volgen? Bij een groepje van 4 tot 6 deelnemers ga ik een naaicursus plannen van ongeveer 6 lessen. De kosten hangen af van de locatie die ik daarvoor kan gebruiken. Ik moet hiervoor een zaaltje huren. En ik ben op zoek naar een eigen atelier/workshopruimte. Dus mocht je een atelierruimte weten in Drachten, dan hoor ik het graag! info@studiojessie.nl

naailessen, babykleding, kinderkleding, friesland, drachten, workshop, workshops, creatief, cafe, babyshower

Naai/haak/brei/borduur/teken/crea café

Zit jij ook meestal in je eentje thuis te naaien, haken, breien, borduren, punchen, tekenen, etc. En lijkt het jou leuk om dit samen met andere creatievelingen te doen? Kom dan naar het crea-café. Het crea-café is voor iedereen, beginners en gevorderd vanaf 16 jaar. Je kiest zelf wat je gaat doen en neemt hiervoor de materialen mee. Het is geen workshop of naailes, maar je kunt anderen natuurlijk wel om tips en adviezen vragen.

Je neemt je eigen materialen mee en ik zorg voor een ruimte met voldoende tafels en thee/koffie. Daarnaast neem ik een strijkplank en een strijkijzer mee. Heb je stroom nodig? Neem dan een verlengsnoer/haspel en verdeeldoos mee.

Dag/tijd: de eerste twee zijn op woensdag 25 maart van 19:00 tot 22:00 en op woensdag 8 april van 9:00 tot 12:00 uur. 

Mogelijke dagen/tijden:

 • Maandag van 9:00 tot 12:00
 • Woensdag van 9:00 tot 12:00
 • Door de week een avond van 19:00 tot 22:00 uur.
 • Een keer per maand op een zaterdag de hele dag creadag.

Volg voor meer informatie Studio Jessie via Facebook en Instagram

Heb je voorkeuren voor dagen/tijden? Laat dit dan weten aan mij via info@studiojessie.nl , dan kan ik daar in de planning rekening mee houden.

crea dag, crea café, Drachten, Friesland, naailes, naailessen, workshops, creatief, babyshower, naaien,

Workshops

Zo nu en dan zal ik workshops organiseren waarbij iedereen aan hetzelfde project werkt. Bijvoorbeeld:

 • Naai je eigen (vrolijke) onderbroek.
 • Een vrolijk meisjes-rokje met 4 of 8 banen stof naaien.
 • Boodschappentas naaien.
 • Herbruikbare groente en fruitzakjes naaien.
 • Babykleding naaien.
 • Regenboog borduren.
 • T-shirt voor jongens en meisjes naaien.
 • Borduren op kleding.
 • Punch needle borduren.
 • Het weven van een wandhanger.
 • Recykleren: maak een kledingstuk uit meerdere oude/te kleine/deels versleten kledingstukken.

Voor ‘naai-workshops’ dien je zelf voor een naaimachine en/of lockmachine te zorgen. Neem ook een verlengsnoer en/of verdeeldoos mee. 

kleding naaien, drachten, naaiatelier, Friesland, babyshower, workshop, workshops, naaicafe,