Dress,  Selfish sewing,  Sewing for boys,  Sewing for woman,  Sewing with scraps

Naaiweekend

Vorig weekend ging ik op naaiweekend naar een hele mooie locatie in Bergeijk. Het was vanaf Drachten wel een heel eind rijden.

Ik nam heel veel spullen mee: naaimachine, lockmachine, coverlockmachine, tas met geknipte stoffen, ladekastje met fournituren en stoffen, naaidoos, tas met stofjes + patronen (voor als ik niks meer te doen zou hebben), koffer met kleding, kussen, strijkplank, strijkijzer, mouwplankje, koelbox met drinken en zelfgemaakte fudge.

De auto zat vol

Dit keer begon het naaiweekend al op een donderdag (je mocht ook op vrijdag komen), dus we hadden een lekker lang weekend.

De locatie was zo goed als nieuw, het zag er heel schoon en netjes uit. Het leek net een hotel, met mooie slaapkamers en overal in de gangen knusse, gezellige hoekjes. Ik deelde met nog iemand een familiekamer, we hadden beide onze eigen slaapkamer en deelden de badkamer en het toilet.

Er waren twee naairuimtes: de grote naairuimte was beneden, een kleinere ruimte was boven. Ik zat boven, samen met 19 andere vrouwen.
Er was voor iedereen ruimte voor 2 naaimachines, een derde kon je in de gang zetten.

De naairuimte boven met 20 personen

We hadden boven een mooi uitzicht over de weilanden en akkers. Aan het eind van de middag zagen we steeds een grote groep reeën lopen, prachtig!

Dit was op donderdag, toen waren nog niet alle plekken bezet.
Uitzicht vanaf het dakterras.

Dit was de naairuimte beneden, er zijn hier nog wat lege plekken, die werden op vrijdag opgevuld.

Beneden

Voordat ik weg ging heb ik alle kledingstukken die ik wilde maken al geknipt. Dan hoef ik dat niet op het naaiweekend te doen en kan ik daar lekker naaien. Ik heb best veel dingen gemaakt: 21 kledingstukken, 12 groente/fruit zakjes en 33 wasbare wattenschijfjes. Ik kan vrij snel naaien. Toch heb ik het dit keer een stuk rustiger gedaan dan andere weekenden. Op vrijdagmiddag heb ik gewandeld met iemand die ik tijdens het weekend leerde kennen. ‘s Avonds ging ik niet te lang door. Ik ging rond 22:00 uur naar mijn kamer. Er waren ook mensen die tot diep in de nacht doorgingen, knap dat je het zo lang vol kunt houden! Ik kan dat niet.
Ik heb een heel fijn weekend gehad. Ik heb weer nieuwe mensen leren kennen met dezelfde hobby, nieuwe ideeën opgedaan en tussendoor ook niks gedaan.

Er was ook een stoffenwinkel mee: Studio Spatz.

Nummer 39

Als eerste naaide ik een hoodie voor mijzelf. Naaisel 39 van dit jaar. De stof komt van Bobbeez.

Nummer 40

Tshirt met bladeren voor mijzelf.

Nummer 41

Wit shirt met bladeren voor mijzelf.

Nummer 42

Bordeaux rood t-shirt voor mijzelf. Van deze stof maakte ik al een keer een longsleeve en een bijpassend vest. De longsleeve + vest is wat te warm, daarom wilde ik graag een t-shirt van deze stof.

Nummer 43

T-shirt met cactussen voor mijzelf.

Nummer 44

Vest gemaakt van restjes stof + twee stoffen waarvan ik een smalle strook kocht speciaal voor dit vest. Dit was wel het grootste project dit weekend. Eerst moest ik alle onderdelen aan elkaar locken en daarna alle naden strijken en vervolgens alle naden doorstikken met de coverlock.

 

Nummer 45

Restjes vest met blauwtinten: dit vest naaide ik grotendeels al thuis. Tijdens het weekend heb ik er een bies langs gezet en alle zomen gestikt.

Nummer 46 t/m 51

Dit zijn 6 effen leggings in kleuren die of aan vervanging toe waren (zwart, kobaltblauw en grijs) of kleuren die ik nog niet had (blauwtinten). Ik maakte ze in serie, dus dat ging lekker vlot. Eerst stikte ik alle naden, daarna zette ik de taillebanden + elastiek eraan en als laatste zoomde ik alle pijpen om.

Nummer 52

Flared pants/legging in een donkerblauwtint.
Ik heb al een hele serie van deze broeken, ze zitten zo lekker!

Nummer 53

Aquablauwe longsleeve voor mijzelf.
Ik was alleen vergeten om elastiek met een kantrandje in deze kleur mee te nemen. Dus ik heb thuis de hals nog afgewerkt.

Nummer 54, 55 en 56

Drie onderbroeken. Het bijpassende hemd (nummer 74) (wit met gele bloemen), maakte ik deze week thuis.

Nummer 57 t/m 68

Ik maakte ook 12 zakjes voor fruit/groente in de supermarkt. In veel winkels kun je zakjes kopen om je fruit of groente in af te wegen. We hebben al verschillende zakjes gekocht, alleen gingen deze vrij snel stuk. Ze zijn meestal gemaakt van een plastic-achtige stof en dat scheurt snel. Nu heb ik ze gemaakt van 2 soorten vitrage die ik kocht bij de kringloop.
Ik had beide lappen helemaal opgeknipt, wat resulteerde in het naaien van 12 zakjes. Dit was geen leuk project, vooral omdat er geen einde aan leek te komen. Het waren teveel zakjes, dat doe ik niet weer. Als je er 4 hebt gemaakt, dan ben je er wel weer even klaar mee. Ik hoop dat deze 12 lang heel blijven, dan hoef ik voorlopig geen zakjes te naaien.

Nummer 69

Dit zijn 33 wasbare wattenschijfjes. Die reken ik als 1 naaisel, omdat ze vrij klein zijn en je dit snel kunt maken.
Als ik kleine restjes tricot heb, dan knip ik er vaak een rondje uit. Met als gevolg dat ik stapels van zulke rondjes heb…
Voor de andere kant gebruik ik: wafelkatoen, badstof, flanel en molton.
Je wast deze wattenschijfjes in een wasnetje.

Nummer 70

Grijs hemd voor mijn oudste zoon.
Dit hemd was blijven liggen. De bijpassende boxer is al een tijdje in gebruik door mijn zoon en nu heeft hij eindelijk het bijpassende hemd.

Nummer 71

Zwart met zilver jurk voor mijzelf.

Patroon: Nivalis (aff.)

Nummer 72

T-shirt petrol blauw met stippen. Passend bij het restjesvest (naaisel nummer 44).

 

Sommige links in bovenstaande post zijn ‘affiliate links’. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als jij via die link het patroon koopt. Ik link hiernaar omdat ik zelf enthousiast ben over het patroon.
Some of the links in the post above are “affiliate links”. This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commision, I only recommend products or service I believe will add value to my readers.