Geen categorie

Skinny harem pants

M’n jongste zoon had een favoriete broek: deze blauwe broek naaide ik in oktober. Ik had al meerdere keren gaten ter hoogte van de knieën gerepareerd. Eigenlijk wilde ik de broek weg doen, maar ik moest hem weer repareren van mijn zoontje.

Ik legde hem uit dat ik beter een nieuwe broek kon maken. Maar dat moest van hem dan wel precies dezelfde broek zijn. Dat lukte niet, want ik had alleen een iets donkerdere blauwe stof in huis. Ik had nog genoeg boordstof voor de tailleboord en de biezen langs de zakken. Er was te weinig om daar ook nog de pijpboordjes mee te doen.

Ook had ik nog precies dezelfde knopen in huis en hetzelfde blauwe koord.

Hij heeft de broek goedgekeurd, want de binnenkant is lekker zacht 🙂

Dit is de nieuwe broek
Dit is de oude broek
Deze nieuwe broek heeft een extra laagje stof ter hoogte van de knieën.

 

Doorgestikt met de coverlock.
De zakken zijn doorgestikt met de coverlock.

 

Snappap/vegan leather met nestelogen.

Dit patroon blijft favoriet bij mijn zonen. Het is een mooie skinny joggingbroek. 

Patroon broek: Orbis harem

Pattern pants: Orbis

De links in bovenstaande post zijn ‘affiliate links’. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als jij via die link het patroon koopt. Ik link hiernaar omdat ik zelf enthousiast ben over het patroon.
The links in the post above are “affiliate links”. This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commision, I only recommend products or service I believe will add value to my readers.