Sewing for boys,  Sewing for woman

De eerste 5 naaisels van 2022

Dit jaar ga ik proberen om alles wat ik naai hier op de blog te plaatsen. Zo heb ik aan het eind van het jaar een mooi overzicht van wat ik allemaal gemaakt heb.

Vandaag laat ik de eerste 5 kledingstukken van dit jaar zien.

Nummer 1

Als eerste maakte ik een flared legging voor mijzelf van fijne rekbare ribstof in de kleur roest.

Nummer 2

Het tweede kledingstuk is een hoodie trui voor mijn oudste zoon.
Patroon: Miro Hoodie
Maat: 134-140 (valt groot)
Aanpassingen: 4 cm korter.

De afbeelding van de vos heb ik erop genaaid. De afbeelding heb ik uitgeprint en vervolgens overgetrokken op wasbaar borduurvlies. Dat borduurvlies kun je na het borduren wegspoelen met water. Het vlies lost op in water.

Met een rechte naaimachine steek stik je over de lijnen heen. Probeer zoveel mogelijk lijnen te stikken zonder te stoppen, dan hoef je niet steeds aan- en af te hechten.

Nummer 3

Van dezelfde roestkleurige joggingstof naaide ik een joggingbroek.

Patroon: Orbis Skinny Harem
Maat: breedte maat 146 lengte maat 152
Aanpassingen: pijpen 2 cm verlengd.

Nummer 4

Het vierde kledingstuk is een hoodie gemaakt van restjes stof. De restjes zijn van de roestkleurige joggingstof en antraciet grijze joggingstof. Ik had niet meer genoeg stof voor de mouwen, dus ik heb de mouwen in 4 delen verdeeld. Ik heb de patroondelen zelfs schuin en overdwars op de stof gelegd om nog genoeg stof te hebben.

Patroon: Miro Hoodie
Maat: 134-140 (valt groot).
Aanpassingen: 2 cm korter
Afbeelding: Uit de Silhouette Store.

De afbeelding met de beer kocht in in de Silhouette Store. Ik sneed de afbeelding uit Flex folie met de Silhouette Cameo.

Nummer 5

Het vijfde kledingstuk is weer een joggingbroek voor mijn oudste zoon, gemaakt uit antraciet grijze joggingstof. Heerlijk zacht!

Patroon: Orbis Skinny Harem
Maat: breedte maat 146 lengte maat 152
Aanpassingen: pijpen 2 cm verlengd.

 

 

Links

De links van de broeken in bovenstaande post zijn ‘affiliate links’. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als jij via die link het patroon koopt. Ik link hiernaar omdat ik zelf enthousiast ben over het patroon.
The links of the skinny pants in the post above are “affiliate links”. This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commision, I only recommend products or service I believe will add value to my readers.