Sewing for kids

Naaisels 6 t/m 12

Er moesten ook weer mondkapjes maat S worden gemaakt. Een paar op bestelling en een paar voor mijn jongste zoon.
Mijn jongste zoon zit in groep 5, maar het is een combinatiegroep 5-6. De leerlingen uit die groep 5 moeten ook een mondkapje dragen.
Ik maakte er eerst 5. Op de lange dagen neemt hij er twee mee naar school, zodat hij halverwege de dag kan wisselen. Ik moet dus snel wassen of er nog meer maken, om er genoeg voor de hele week te hebben.

Nummer 6 en 7

Deze twee mondkapjes maakte ik op bestelling. Het is maat S, de maat voor basisschoolkinderen. Het mondkapje met bloemen (rechts) heeft een neusclip.

Nummer 8

Dit mondkapje maakte ik ook op bestelling. Het is maat S voor een klasgenootje van mijn zoontje. De naam strijk ik erop met flexfolie. Flexfolie mag je niet heet wassen en mag niet in de droger. De naam blijft dus niet altijd zitten. Soms laten letters een beetje los. Dit kun je weer vast strijken. Leg dan een bakpapiertje op het mondkapje en strijk voorzichtig met de punt van het strijkijzer de letter(s) weer vast. Voor kinderen vind ik het wel leuk als hun naam erop staat. Dus ondanks dat het los kan laten in de was, strijk ik er toch een naam op.
Op de mondkapjes die ik op mijn werk draag heb ik ‘juf Jessie’ gezet, ook leuk!

Nummer 9 t/m 12

Dit zijn de mondkapjes voor mijn jongste zoon. Hij vond de printjes niet zo leuk en koos effen kleuren uit. Eén blauw kapje heb ik niet meegeteld, omdat ik die in december al heb genaaid.