Sewing for woman

Kleding voor mijzelf

Ik loop wat achter met het bloggen van de kleding en andere naaisels die ik in 2022 naaide. Ik schrijf een aantal blogpost over deze kleding/naaisels. De kleding is in een andere volgorde genaaid, dan dat ik het hier laat zien.

Nummer 100

Naaisel nummer 100 is een jumpsuit voor mijzelf. Het is een patroon van Lillesol und Pelle. Het zat niet meteen mooi, ik heb een paar aanpassingen gedaan:

  • op de rug figuurnaden gemaakt, omdat het veel te ruim was.
  • de taille van het bovenstuk iets ingenomen.

Nummer 123 en 124

Ik naaide twee ritstasjes/etuis. Hiervan maakte ik er twee.
De teksten zijn door mijn naaimachine geborduurd. Er staan meerdere lettertypes op mijn naaimachine. De afbeelding van de naaimachine heb ik op oplosbaar vlies getekend. Met de naaimachine stikte ik over de lijnen en vervolgens heb ik het oplosbaar vlies weggespoeld met water.

Nummer 145

Overslag shirt petrol velours.
Dit was een testje. Hij zat niet mooi bij mij, dus ik heb hem uiteindelijk naar de kringloop gebracht. Hopelijk wordt iemand anders er blij van.

Nummer 148

Blauw velours overslag vest. Hier was ik uiteindelijk ook niet blij mee, dus deze heb ik ook naar de kringloop gebracht.