Sewing for boys,  Sewing for kids

Naaisels 13 t/m 16

Deze week heb ik veel genaaid, ik heb al weer 4 kledingstukken klaar.

De 3 truien heb ik allemaal met hetzelfde patroon gemaakt:

Patroon: Miro Hoodie
Maat: 122-128 (dit patroon valt groot)
Aanpassingen: iets verkort.

Het patroon is de Miro Hoodie van Worawo. Ik heb hiervan ooit het E-book gekocht en dan de ‘Family version’. Dan heb je 4 patronen in 1 koop: dames, heren, jongens en meisjes.

Nummer 13

Mijn jongste zoon wil nooit een sjaal om, omdat hij alle sjaals vindt kriebelen. Ik heb er al meerdere geprobeerd, maar geen enkele is goed. Daarom maakte ik een sjaal van restjes tricot. Tricot kriebelt niet. Ik heb voor bruintinten gekozen, omdat dat mooi bij zijn vossenjas past.

Ik heb zijn naamlabel bewust aan een uiteinde genaaid, zodat hij er geen last van kan hebben.

Nummer 14

Een trui met overslagkraag voor mijn jongste zoon. Zijn lievelingsdier is een roodborstje, wij hebben konijnen en hij heeft een vossenjas. Deze stof vond ik dus bij hem passen. Ik heb het wel eerst gevraagd, want lang niet alle stoffen vinden mijn zonen mooi. De stof heeft een lichte ondergrond, dus ik heb de stof gecombineerd met gemêleerd donkergrijs.

Nummer 15

Toen ik deze stof aan mijn zonen liet zien, wilden ze allebei een trui van deze stof. Bij de webwinkel waar ik deze stof wilde kopen, was er nog maar 1 paneel op voorraad, dus moest ik op zoek naar een andere webwinkel.

Het paneel ziet er zo uit:

Ik heb de wolf natuurlijk op het voorpand gezet. Verder knipte ik ook de mouwen uit deze stof. Het rugpand en de capuchon knipte ik uit effen zwarte summer sweat. Het paneel is niet zo zwart als de effen zwarte stof, maar het past er wel bij. Nadat ik de patroondelen had uitgeknipt, had ik nog een stukje stof over, ongeveer zo breed als een half voorpand. Dus voor de trui van mijn andere zoon heb ik het rugpand ook uit deze stof kunnen knippen (met een naad middenachter).

Ik vind die kleur blauw zo mooi!

Nummer 16

Van deze gestreepte stof kocht ik een coupon van 1,40 meter. Ik kon hier een volledige hoodie maat 122-128 uitknippen. Uit de reststukken knipte ik een hoodie voor de oudste zoon. Voor hem combineerde ik het met effen zwart en effen groen. Deze moet ik nog in elkaar naaien. Dus de foto daarvan volgt later.

Deze stof vind ik prachtig! Het heet ‘Wavy Stripes’ van ‘Lycklig Design’. Ik heb eerste stof van Lycklig Design gehad en die werd snel vaag in de was, dus ik hoop dat de kwaliteit nu beter is.