Geen categorie

Jas met borduursels – embroidery on a coat

borduren op kleding, embroidery on clothes

Deze jas wilde ik al heel lang maken. De petrol ribstof lag ook al een paar jaar in de kast. Vorig jaar ben ik met borduren begonnen en het leek mij wel leuk om dat eens op kleding te proberen. Het was een lang project, waar uren en uren borduurwerk in zit. Maar ik ben ontzettend blij met het resultaat!

De patroontjes tekende ik op oplosbaar borduurvlies. Dat plak je op de stof. Als je klaar bent met borduren, dan leg je de stof met het vlies in een bak koud water en dan lost het vanzelf op.

 

Borduren met een borduurring en oplosbaar vlies

Het vlies lost op in water.
De voering maakte ik met vrolijke tricot stof en een gele paspel rand
Rugpand

Mijn naaimachine heeft ook alfabet steken, dus ik naaide mijn naam aan de binnenkant van mijn jas.

Mijn naam