breien

Sokken breien

Eind 2017 startte ik met breien. Ik brei de ene keer heel regelmatig en dan weer maanden niet. Ik heb nu zo’n 8 paar zelfgebreide sokken. In de afgelopen paar jaren heb ik vier boeken over sokken breien gekocht en gekregen:

  • Sokken breien van boord tot teen en van teen tot boord.
  • Soxx book 1
  • Soxx book 2
  • Soxx look

Deze boeken gebruik ik voor inspiratie en natuurlijk om uit te leren. Eerst volgde ik letterlijk elke stap in het boek, inmiddels lukt het redelijk zonder. Alleen bij de hak en de teen kijk ik nog wel even in de boeken.

Bij de eerste paar sokken heb ik een ‘Hollandse hiel’ gebreid en bij de laatste paren de ‘zandloperhiel’. De zandloperhiel lijkt in het begin heel ingewikkeld, vooral de ‘dubbele steken’, maar als je het eenmaal door hebt, dan valt het reuze mee.

Hollandse hiel
Zandloperhiel

Ik brei met 5 bamboe sokkenbreinaalden van 2,5 mm.

Sokkengaren:

  • Lang yarns Jawohll
  • Drops fabel

Breien kan bijna overal. Regelmatig neem ik een breiwerkje (eigenlijk altijd sokken) mee in mijn handtas. Onderweg in de auto brei ik vaak. De laatste tijd brei ik ook in wachtkamers. Momenteel liggen er geen tijdschriften meer in wachtruimtes en ik vind het ook zo raar om de hele tijd naar mijn mobiel te staren. Dus neem ik gewoon een breiwerkje mee. Meestal wordt er niks van gezegd, maar laatst was een klein peutertje nieuwsgierig, hij wilde van alles weten over mijn sokken 🙂

Mijn nieuwste paar heb ik deze week afgerond: grijs met roze tinten.

Nu ben ik begonnen met het eerste paar kindersokken. Mijn oudste zoon wilde ook graag een keer wollen sokken, hij koos blauw- en groentinten uit. Ik ben niet helemaal tevreden over de kleurverdeling van deze sokken, maar ik maak ze wel af. Dan kan ik ook zien of ik de juiste maat heb gemaakt, voordat ik een nieuw paar ga breien.

 

Reacties uitgeschakeld voor Sokken breien