weven

Voddenkleden weven

Mijn weefgetouw staat in de woonkamer, dus ik weef regelmatig een stukje. Inmiddels heb ik vijf ‘ voddenkleden’  geven. Een jeansblauw kleed ligt naast mijn bed, de andere vier zijn te koop in mijn webshop. 

Voor het weven van de kleden gebruik ik oude kleren en restjes stof. Alle kleren en stoffen zijn uiteraard gewassen voordat ik ermee ga weven. De kleren en stoffen knip ik in stroken van 1 a 1,5 cm breed. Ik gebruik alleen restjes stof waar ik helemaal niks meer van kan naaien. Dat zijn voornamelijk smalle stroken in de stoflengte waar je niks meer mee kunt naaien. Stroken stof in de breedte van een lap stof, daar kun je nog patchwork kledingstukken van maken, zoals dit vest.

 

Ik maakte dit kleed van allerlei zoete pastelkleuren en lichte tinten stof.

 

Dit kleed maakte ik voornamelijk van spijkerbroeken, t-shirts en restjes tricot stof. Het is een ideaal vloerkleedje voor bijvoorbeeld naast je bed.

 

Het langste kleed dat ik tot nu toe maakte is 181 cm lang. Dit kleed is ook gemaakt van spijkerstof en t-shirts, maar het heeft wat aqua accenten erin zitten. Een prachtig lang kleed voor bijvoorbeeld in een hal of woonkamer.

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Voddenkleden weven